EDISI BONGKAR SAMPAI TERBURAI.... CALON BEBAS MESRA BN PRK BUKIT GELUGOR PERNAH TUTUP KESEMUA 8 PUSAT KHIDMAT PARTI CINTA MALAYSIA (PCM) YANG DIKETUAINYA HANYA DISEBABKAN KALAH DALAM PRU 13 LALU....!!!


PCM Tutup Pusat Khidmat Di Pulau Pinang

BUTTERWORTH, 8 Mei 2013 (Bernama) --
Parti Cinta Malaysia (PCM) akan menutup lapan pusat khidmatnya di Pulau Pinang kerana kecewa dengan kekalahannya pada pilihan raya umum ke-13 (PRU13).

Naib Presiden PCM, Huan Cheng Guan berkata selama lebih tiga tahun PCM memberi khidmat kepada rakyat Pulau Pinang termasuk memberi rawatan kesihatan percuma, namun ia langsung tidak dihargai.

"Selama ini PCM memberi perkhidmatan lebih baik berbanding DAP dan kita juga menggunakan wang sendiri untuk membantu penduduk, tetapi usaha ini tidak dihargai."

"Jadi mulai hari ini, kita akan serahkan ribuan borang aduan masalah rakyat yang diterima PCM kepada DAP untuk tindakan lanjut kerana parti itu yang dipilih rakyat," katanya pada sidang akhbar di sini Rabu.

PCM yang dikatakan mempunyai anggota lebih 5,000 orang di seluruh negara kalah dan calonnya hilang wang pertaruhan di empat kerusi di Pulau Pinang iaitu kerusi Parlimen Bagan dan Batu Kawan serta kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Bagan Dalam dan Komtar.

Huan turut menyaran supaya Barisan Nasional (BN) tidak melantik atau mewujudkan penyelaras Parlimen dan DUN di kawasan yang BN kalah kerana tugas itu kini perlu diambil alih wakil rakyat Pakatan Rakyat.

"Sebelum ini jika ada masalah, rakyat tidak pergi ke pusat khidmat DAP, sebaliknya berjumpa dengan penyelaras DUN atau Parlimen BN untuk meminta bantuan. Namun apabila mengundi, mereka memihak kepada pakatan pembangkang," katanya.

Beliau juga kecewa dengan sikap pengundi Cina yang menolak BN dan PCM tanpa menyedari bahawa komponen Pakatan Rakyat terutama DAP tidak pernah menawarkan khidmat kepada rakyat.

Katanya pemikiran kaum Cina telah diracun DAP dan mereka juga terpedaya dengan janji kosong Pakatan Rakyat.

"Kita kecewa dengan sikap rakyat terutama pengundi Cina yang menolak BN pada PRU13 sedangkan banyak perkara dan tranformasi dilaksanakan kerajaan BN untuk golongan itu."

"PCM juga tidak faham apa sebenarnya yang mereka mahukan. Kita sudah mempunyai Perdana Menteri (Datuk Seri Najib Tun Razak) yang baik dan mampu mentadbir negara dengan cekap dan adil," katanya.

-- BERNAMA

Adakah ini macam punya pemimpin masih lagi mau diberikan sokongan oleh macai-macai UMNO....???

Kalah PRU terus tutup pusat khidmat.... ini bukannya jenis nak berkhidmat tetapi jenis nak pangkat....!!!


Sumber Berita Dari Blog Omak Kau

No comments:

Post a Comment