DITUDUH AMALKAN POLITIK WANG PEMILIHAN KEADILAN 2014.... TAN SRI KHALID IBRAHIM AMBIL TINDAKAN MAHKAMAH SAMAN SIPENUDUH S.MANIKAVASAGAM....

See you in court macha....!!!

Calon Timbalan Presiden PKR, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim akan mengambil tindakan mahkamah terhadap calon Ketua Cabang PKR Kuala Selangor, S Manikavasagam kerana menuduhnya mengamalkan politik wang pada hari pemilihan Cabang Ahad lalu.

Khalid berkata, pihaknya mengarahkan peguam menghantar notis tuntutan maaf kepada bekas ahli Parlimen Kapar itu sebelum saman fitnah difailkan.

"Saya mengarahkan peguam untuk menghantar Notis Tuntutan Saman kepada Manikavasagam kerana menuduh saya melakukan rasuah membeli pengundi," katanya dalam kenyataan melalui Twitter hari ini.

"Saya menerima aduan pemilih diberi rasuah sebanyak RM30 untuk memberi undi kepada calon yang bertanding bagi jawatan kebangsaan dan RM20 bagi jawatan ketua cabang Kuala Selangor."

"Saya harap jawatankuasa pemilih akan bertindak segera tentang perkara ini," katanya.

Khalid bagaimanapun menafikan tuduhan itu, sebaliknya mengakui menaja pengangkutan bagi kemudahan pengundi ke tempat pusat mengundi.

Jawatankuasa Pemilihan Pusat (JPP) PKR semalam turut mengesahkan tidak menerima sebarang aduan rasmi berhubung dakwaan terhadap menteri besar Selangor itu.

"Setakat ini tidak ada aduan politik wang, bagi calon yang berjawatan negeri, termasuk exco, kehadiran mereka dalam majlis rasmi negeri tidak disifatkan sebagai satu bentuk kempen," kata Pengerusi Panel Bantahan JPP, Abdul Malek Hussin.

Sumber Berita Dari Blog Omak Kau

No comments:

Post a Comment