KAJANG: Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dicabar untuk bertanding di N25 Kajang bagi menentang Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam pilihan raya kecil nanti.

Pengerusi Majlis Kepimpinan PKR Selangor Mohamed Azmin Ali berkata, jika Umno BN berani untuk bertanding di Kajang, mereka harus meletakkan Presiden Umno Najib Tun Razak sebagai calon.

"Umno kalau berani turun di Kajang jangan letak MCA, MIC atau Gerakan. Kalau mereka hebat letak Najib. Setuju?

"Kita makan sate Kajang, kemudian kita lawan habis-habisan. Kalau Najib tidak turun, kita cadang siapa?" soal Azmin kepada para petugas parti ketika berucap dalam majlis Taklimat Jentera Pilihan Raya di Sungai Sekamat semalam.

"Rosmah!," sahut para hadirin.

Majlis itu turut dihadiri Majlis Pimpinan Tertinggi PKR antaranya Ketua Wanita Zuraida Kamarudin, Naib Ketua Angkatan Muda Keadilan Azmizan Zaman Huri dan beberapa pimpinan peringkat negeri Selangor.

Kerusi Dun Kajang kosong berikutan peletakan jawatan Lee Chin Cheh. Beliau telah menghantar notis peletakan jawatan pada 27 Januari dan perkara itu disahkan oleh Speaker Dewan Undangan Negeri Selangor, Hannah Yeoh.

Sumber Berita Dari HarakahDaily

No comments:

Post a Comment