ISI KANDUNGAN MEMORANDUM BANTAHAN PERLANTIKAN KETUA PEMUDA UMNO PAHANG YANG BARU OLEH 11 KETUA PEMUDA UMNO BAHAGIAN NEGERI PAHANG KINI DI DEDAHKAN....!!!

Inilah sedutan dari memorandum yang dikirimkan kepada Omak Kau yang dihantar oleh 11 Ketua Pemuda UMNO Bahagian Negeri Pahang kepada Ketua Pemuda UMNO Malaysia Khairy Jamaluddin atas bantahan dan sebab mengapa tidak setuju Sdr Shahruddin Ahmad, Ketua Pemuda UMNO Bahagian Pekan dilantik sebagai Ketua Pemuda UMNO Negeri Pahang.

Memorandum ini sudah dihantar kepada Khairy Jamaluddin lebih 2 minggu yang lalu namun tiada sebarang maklum balas dan respon sedikit pun dari beliau.

Atas sikap keangkuhan dan pekak badak KJ, menyebabkan kumpulan "bughah" ini membuat sidang akhbar di Hotel Istana, Kuala Lumpur semalam.

Salam YB, Semoga YB dan keluarga sentiasa dalam keadaan sihat & dalam perlindungan Allah SWT.

Dengan hormat dan takzimnya, saya panjangkan perkara ini sebagaimana yang dipersetujui dan disalinkan kepada saya untuk perhatian dan pertimbangan YB selanjutnya.

MEMORANDUM BANTAHAN BERKENAAN PERLANTIKAN SAUDARA SHAHRUDDIN AHMAD (KETUA PEMUDA PEKAN) SEBAGAI KETUA PEMUDA NEGERI PAHANG

Salam YB Khairy Jamaluddin, Ketua Pemuda UMNO Malaysia merangkap Menteri Belia dan Sukan.

Dengan tulus dan penuh tanggungjawab, kami 11 orang Ketua-ketua Pemuda Bahagian daripada 14 bahagian di Negeri Pahang secara bersama atas semangat setiakawan menyatakan kekesalan dan menyatakan bantahan berkenaan perlantikan Sdra Shahruddin Ahmad (Ketua Pemuda Pekan) sebagai Ketua Pemuda UMNO Negeri Pahang atas sebab dan alasan sebagaimana berikut:

1.0 Sdra Shahruddin Ahmad, Ketua Pemuda Pekan sebelum dilantik secara sedar dan penuh pasti berjanji dihadapan 10 orang Ketua Pemuda UMNO Bahagian di dalam satu perjumpaan awal di Istana Hotel, Kuala Lumpur menyatakan persetujuan bahawa Ketua Pemuda Bera sebagai Naib Ketua Pemuda Negeri dan sekiranya Ketua Pemuda Bera tidak dilantik sebagai NKP maka beliau atas semangat setiakawan dan perpaduan dengan sendiri akan menolak jawatan sebagai Ketua Pemuda Negeri.

2.0 Perlantikan Sdra Shahruddin Ahmad, Ketua Pemuda Pekan sebagai Ketua Pemuda Negeri tidak lagi mendapat sokongan majoriti Ketua-ketua Pemuda Bahagian dan adalah lebih membimbangkan sekiranya perlantikan ini didasari untuk kepentingan pihak-pihak tertentu yang berkepentingan yang mencaturkan perlantikan KP Pekan sebagai KP Negeri.

3.0 Sdra Shahruddin Ahmad, KP Pekan langsung tiada inisiatif untuk mencari jalan penyelesaian, mahupun mengadakan perjumpaan dengan semua KP2 Bahagian.

4.0 Walaupun telah dinasihati oleh beberapa Ketua Pemuda Bahagian yang situasi ketika itu masih di dalam pertimbangan agar KP Pekan sebagai KP Negeri berjumpa seorang demi seorang memberi penjelasan dalam menjernihkan kembali keadaan, namun nasihat yang diberi langsung tidak diendah.

5.0 Kami majoriti KP2 Bahagian hilang kepercayaan kepada Sdr Shahruddin Ahmad KP Pekan sebagai KP Negeri kerana beliau gagal mendengar pandangan dan suara akar umbi dan gagal memupuk kemesraan yang baik.

Demi kelangsungan politik, perpaduan yang menyeluruh Pemuda UMNO Negeri Pahang, Kami majoriti 11 Ketua Pemuda UMNO Bahagian2 di Negeri Pahang, dengan ini secara sebulat suara menyokong penuh Sdr Zoolihsan Ketua Pemuda Bera sebagai Ketua Pemuda Negeri yang baru. Keyakinan dan kepercayaan kami semua amat tinggi kepada Sdr Zoolihsan sebagai KP Negeri Pahang dalam memastikan pemuda Pahang terus bersatu dan terus diupayakan.

Kami juga majoriti 11 Ketua Pemuda Bahagian tidak akan menerima jawatan sebagai Ketua Pemuda Negeri dan tidak akan menerima perlantikan mana-mana Ketua Pemuda Bahagian yang lain selain drp Sdr Zoolihsan, Ketua Pemuda Bera.

Kami amat yakin dengan kebijaksanaan YB Khairy Jamaludin sebagai Ketua Pemuda Malaysia akan memberikan pempertimbangkan sewajarnya Memorandum Kami ini demi Kebaikan Seluruh Pemuda UMNO Pahang.

Sekian, Terima Kasih.

Sumber Berita Dari Blog Omak Kau

No comments:

Post a Comment