KERAJAAN UMNO/BN AKAN AMALKAN PENDIDIKAN DARI KERAJAAN SYIAH IRAN....???

BIAR KERATAN AKHBAR UTUSAN BERBICARA
Ini bukannya keratan dari akhbar Harakah Daily, Roket Kini maupun KeADILan Daily tetapi dari lidah biawak rasmi UMNO, Utusan Malaysia bertarikh 6hb Julai 2010 bersamaan hari Selasa.... kira-kira dua setengah tahun yang lalu.

Timbalan Perdana Menteri yang juga Menteri Pelajaran merangkap Timbalan Presiden UMNO Tan Sri Muhyiddin Yassin telah menandatangani MoU bagi mengukuhkan kerjasama strategik dalam bidang pendidikan dengan kerajaan Syiah Iran yang diwakili oleh Menteri Pelajarannya Dr Hamid Reza Babaei di Putrajaya.

MoU antara lain ialah menjalinkan kerjasama dengan kerajaan Syiah Iran dalam membangunkan 11 bidang pendidikan yang utama.

Bidang-bidang itu ialah.... pendidikan sains dan metametik, informasi dan teknologi, jaminan kualiti pendidikan, pembangunan kurikulum dan sukan, kebudayaan dan muzik, pendidikan teknik dan vokasional, latihan keguruan dan pembangunan profesional, penyelidikan serta pengurusan dan kepimpinan pendidikan.

Tidak kah ini jika diambil kira dan pakai guna cara Kementerian Dalam Negeri (KDN) yang bermenterikan Ahmad Zahid Hamidi dam pembuktian sesorang itu menganut fahaman syiah boleh di tafsirkan sebagai pengamal dan pengkagum amalan sistem Syiah?

Tidakah ini sistem pendidikan kita sudah diresapi akan fahaman Syiah?

Tidakah Ahmad Zahid Hamidi tidak berhajat nak arahkan Jamil Khir Baharom dan JAKIM tangkap Tan Sri Muhyiddin Yassin dengan kadar segera?????

Sumber Berita Dari Blog Omak Kau

No comments:

Post a Comment