HADIAH-HADIAH YANG DI TUNGGU-TUNGGU OLEH PARA PENYOKONG UMNO/BN SETELAH MEMBERI UNDI KEPADA UMNO/BN PADA PRU 13 LALU.... TAHUN DEPAN LEBIH BANYAK HARGA KENAIKKAN BARANG AKAN DIUMUMKAN....!!!

Betapa perlunya dan tepat sekali apabila juak-juak UMNO terutamanya para pemimpinnya sering menyeru kepada rakyat terutamanya kepada para penyokong, pendokong dan ahli UMNO supaya bersyukur dan mengucapkan jutaan terima kasih kepada kerajaan yang dipimpin oleh UMNO.

Bukti jelas terang berderang ialah tahun hadapan akan berlaku lagi beberapa kenaikkan harga barang-barang keperluan teremasuklah yang sudah pun dinaikkan tahun ini.

Beras Super Tempatan.... beras yang dimakan majoriti rakyat di negara ini terutamanya penduduk di luar bandar dan Rancangan Felda kawasan UMNO cukup kuat bakal dinaikkan sebanyak 15%.

Tepung gandum naik 18%.

Gas LPG naik 34%

Minyak masak (sawit) walaupun negara kita pengeluar minyak masak sawit terbesar di dunia bakal naik sebanyak 24%

RON95 dan Diesel yang sudah pun dinaikkan sebanyak 20se seliter baru-baru ini bakal dinaikkan sebanyak 20% dan 25%.

Perkhidmatan jalur lebar naik 5% walaupun mutu perkhidmatan macam gampang siot tapi naik pasti naik.

Dalam pada itu dikerah rakyat ubah cara hidup.... guna LRT, Komuter dan pengangkutan awam apabila balik kampung.... Makan lebih sayur dan banyakkan minum air suam.... beli barang buatan Malaysia.

Adakah ini perkhabaran berita yang ditunggu-tunggu oleh para penyokong, pendokong dan ahli UMNO.

Jika jawapannya YA.... maka wajar bersyukur dan berterima kasih kerana apa yang kalian pinta dan harapkan akhirnya dimakbulkan oleh para pemimpin UMNO atas semangat kata-kata keramat RASIONALISASI SUBSIDI.

Tahniah kepada para penyokong UMNO.... kerana tindakan bijak kalianlah seluruh rakyat Malaysia mendapat susah, diseksa dan didera oleh kerajaan UMNO/BN 1M'sia pimpinan Najib Razak suami Rosmah Mansor.

Sumber Berita Dari Blog Omak Kau

No comments:

Post a Comment