GAMBAR YANG GERENTI TIDAK DI SIARKAN OLEH UTUSAN DAN BERITA HARIAN.... PEMIMPIN-PEMIMPIN PAS ZIARAH DAN BANTU MANGSA BANJIR PENYOKONG CUKUP TEGAR UMNO

Kelihatan Sdr Mazlan Aliman AJK PAS Pusat merangkap Presiden Anak Peneroka Felda Kebangsaan (ANAK) bersama YB Hj Hanapiah Mat ADUN Chukai, Kemaman menziarahi rumah penduduk yang menjadi mangsa banjir di Kg Paya Berenjut, Kemaman, Terengganu.

Penduduk tempatan terharu dengan keprihatinan ahli-ahli PAS yang datang dari jauh untuk menolong rakyat.

Salah seorang yang diziarahi ialah ahli tegar UMNO lebih 25 tahun. Kami membantu meratakan pasir untuk menimbus hakisan yang teruk. YB Hanapiah beli menggunakan wang sendiri hampir 10 lori pasir basah dengan harga RM320 selori untuk bantuan 5 buah rumah.

Kedengaran ahli UMNO tersebut berkata, "saya malu orang PAS mari dari jauh tolong. Pemimpin UMNO langsung tak tunjuk muka pun...."

Sdr Mazlan Aliman memberikan penjelasan bahawa mereka menghulurkan pertolongan dan bantuan serta sumbangan langsung tidak mengambil kira samada mangsa itu ahli PAS atau UMNO.  Mereka nak cari pahala dan berAMAL kerana Allah'.


RAHMAT UNTUK SEMUA


Sumber Berita Dari Blog Omak Kau

No comments:

Post a Comment