EDISI TEMBELANG PECAH.... EXCO PEMUDA UMNO CUBA NAK JADI HERO PERJUANGKAN NASIB RAKYAT SAMPAI SANGGUP DIAMBIL TINDAKAN DISIPLIN.... TAK SAMPAI 4 HARI UBAH PENDIRIAN SOKONG PULA TARIF KENAIKAN ELEKTRIK....!!!

Pada 15hb Disember 2013 cuba nak tunjuk jadi hero perjuangkan nasib rakyat sampai tentang habis-habisan kenaikkan tarif elektrik dan tol yang dikatakan membebankan rakyat sampai sanggup dikenakan tindakan disiplin kerana tegur keras Najib Razak .. ketika itu mamat ini berada di Istanbul Turki.

Balik saja di tanah air terus bertukar nada.... sokong pula kenaikkan tarif elektrik dengan kadar pengguna yang mengguna elektrik RM77 sebulan tidak menerima kenaikkan.... Adey....!!! Itu telah pun awal-awal lagi TNB dah cakap.... Apa punya siotlah mamat melaon ni weh....!!! Ini dinamakan juara kantoi haprak bangsat....!!!

Bab kenaikkan tol yang berapi-berapi bantah.... senyap terus....!!! Cish....!!! Badan jer besar macam badak tapi hati perjuangan lebih takut dari tikus mondok....!!!

Demi pencerahan di perturunkan apakah yang mamat kartun ini cakap dalam laman sosialnya.

15hb Disember 2013.Walaupun Saya Di Luar Negara..Saya Bantah Kenaikan Tol Dan Elektrik Yg Saya Lihat Membebankan Rakyat. Apakah Kerajaan Kena Akur Dgn Penjanjian Konsesi Tol Dan TNB Yang Dikatakan Akan Dinaikkan? Rakyat Tak Boleh Menerima Kenaikkan Tol Dan Elektrik Ini. Saya Harap Kerajaan Boleh Dengar Suara Dan Rintihan Rakyat Dlm Menangani Masalah Ini? Berkata Mahupun Pahit Kerana Kepentingan Rakyat Dibawah.Biarlah Saya Di Amik Tindakan Displin Kerana Menegur Tapi Suara Rakyat Ini Tanggungjawab Dan Amanah Yang Diberikan Kepada Saya Oleh Rakyat. @NajibRazak Dengarlah Suara Kami Bukan Penasihat Yg Pentingkan Jawatan Dan Keuntungan. 
19hb Disember 2013.
TNB setuju rm77 sebulan kekal pada kadar lama tanpa kenaikan, Tetapi pihak Pergerakan Pemuda UMNO mohon jasa baik TNB untuk naikkan kepada rm250 sebulan kekal pada harga lama kerana ianya melibatkan rakyat berpendapatan pertengahan kebawah. TNB dan Pemuda Setuju Akan Ada Perbincangan Tentang Isu Ini Dalam Masa 7hari Bermula Hari Ini Insyallah. .Tahniah Pemuda UMNO.

20hb Ogos 2013
Presiden dan Ketua Eksekutifnya, Datuk Seri Ir Azman Mohd berkata, pengguna domestik dengan penggunaan bulanan di bawah 200 kilowatt sejam (kwj) tidak akan terjejas daripada pelarasan tarif itu.

“Jika pelarasan semula tarif dibuat, tarif baharu itu akan dipastikan berpatutan. Rakyat tidak perlu bimbang, pelarasan tidak akan membabitkan dua atau tiga kali ganda” Azman Mohd, Presiden dan Ketua Eksekutif TNB

“Kira-kira separuh dari lapan juta pengguna (tenaga di dalam negara) adalah daripada kumpulan yang mana penggunaan bulanan mereka di bawah 200 kwj iaitu dengan bil di bawah RM70."

CUKUPLAH DENGAN SANDIWARA MURAHAN INI.... RAKYAT SUDAH CERDIK PARTI MANA YANG IKHLAS DAN BERANI PERJUANGKAN NASIB RAKYAT.


Sumber Berita Dari Blog Omak Kau

No comments:

Post a Comment