KUALA LUMPUR: Adakah Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak terlibat dengan fahaman Yahudi dan Zionis kerana meminta petunjuk Yahudi Zionis dalam Apco Worldwide?

Persoalan itu dibangkitkan oleh Ketua Penerangan PAS, Datuk Mahfuz Omar ketika menolak dakwaan dan kesimpulan semberono Ketua Setiausaha Kementerian Dalam Negeri, Datuk Seri Abdul Rahim Mohamad Radzi untuk menuduh Timbalan Presiden PAS, Mohamad Sabu terlibat dengan fahaman Syiah.

"Bagi mewajarkan fitnah bosnya, (Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Ahmad) Zahid (Hamidi), Abdul Rahim membuat kesimpulan dan menuduh berasaskan dakwaan blog dan dakwaan-dakwaan pembenci PAS yang tidak mengemukakan sebarang bukti kononnya Mat Sabu terlibat dengan fahaman Syiah."

"Abdul Rahim mempunyai hak dan kebebasan untuk mengampu bosnya, tetapi beliau tidak sepatutnya menjatuhkan maruah kementerian yang beliau terajui dengan membuat dakwaan yang tidak berasas dan berdasarkan cakap dengar semata-mata," kata beliau.

Mahfuz mempersoalkan, adakah cara yang digunakan oleh Abdul Rahim itu merupakan cara Kementerian Dalam Negeri bekerja selama ini untuk menjaga keselamatan negara?

"Adakah Kementerian Dalam Negeri menjaga keselamatan dalam negeri selama ini berdasarkan dakwaan blog, dakwaan sampah sarap dan cakap dengar semata-mata?

"Saya memohon Abdul Rahim tidak meletakkan rakyat dalam ketakutan dan kebimbangan tentang keselamatan mereka dengan cara bekerja yang beliau tunjukkan dengan begitu jelas dalam kenyataan itu," kata Ahli Parlimen Pokok Sena itu.

Beliau meminta Ketua Setiausaha Kementerian Dalam Negeri itu berhenti menakut-nakutkan rakyat tentang keselamatan mereka dengan cara berkerja dan cara membuat kesimpulan yang sangat tidak munasabah yang beliau tunjukkan dengan begitu ketara melalui kenyataan beliau itu.

Mahfuz berkata, mencontohi, merasa kagum, meniru pendekatan yang baik dan memuji tindakan baik mana-mana pihak adalah perbuatan yang universal.

"Merasa kagum dan meniru pendekatan Khomeini dalam soal pendekatan sosial tidak bermakna terlibat dengan fahaman Syiah."

"Kalau kagum dengan Khomeini dituduh terlibat dengan fahaman Syiah, adakah Najib terlibat dengan fahaman Yahudi dan Zionis kerana meminta petunjuk Yahudi Zionis dalam Apco Worldwide?"

"Adakah (bekas Perdana Menteri, Tun) Dr Mahathir (Mohamad)  juga terlibat dengan fahaman Yahudi dan Zionis kerana beliau pernah mengambil khidmat firma pengiklanan Zionis, Saatchi & Saatchi?" beliau mempersoalkan.

Mahfuz seterusnya berkata, kalau diterima kesimpulan semberono Abdul Rahim itu, ramailah orang-orang Melayu Islam yang terlibat dengan Kristian, Hindu, Buddha dan pelbagai fahaman lain.

"Tentu sangat ramai orang-orang Melayu Islam di dalam Umno yang kagum dengan Datuk Seri Samy Vellu terutama Dr Mahathir yang tidak jemu-jemu melantik beliau sebagai menteri kanan dalam kebinetnya."

"Adakah mereka terlibat dengan fahaman Hindu kerana kagum dengan bekas Presiden MIC itu?" beliau seterusnya mempersoalkan.

Sumber Berita Dari Harakahdaily

No comments:

Post a Comment