AHMAD MASLAN NI MEMANG BANGANG BIN BAHLUL BEB.... KAH....! KAH....! KAH....!

Macam mana tidak gua katakan BANGANG BIN BAHLUL Timbalan Menteri Kewangan Datuk Ahmad Maslan ni beb.... MANGKUK AYUN ni menyatakan RASA KESAL kerana Rakyat menurutnya TIDAK MENGUCAPKAN TERIMA KASIH kepada Kerajaan atas SUBSIDI yang disalurkan.... namun golongan tersebut akan MENIMBULKAN BANTAHAN apabila SUBSIDI tersebut DIKURANGKAN.... katanya ketika menjawab soalan dari Datuk Abdul Aziz Sheikh Fadzir BN-Kulim Bandar Baru berhubung TABIAT Perbelanjaan Kerajaan.... Kah....! Kah....! Kah....! sumber mk
Gua rasa biarlah gua sambungkan AYAT-AYAT BODOH yang tidak disebutkan oleh MANGKUK AYUN Ahmad Maslan tu.... sambungannya begini bunyinya beb "Golongan tersebut TIDAK SEDAR ke bahawa SUBSIDI yang DISALURKAN adalah WANG dari HARTA MAK BAPAK PEMIMPIN UMNO sejak DULU KINI dan SELAMANYA.... dan golongan ini perlu SEDAR bahawa Kerajaan Umno/Bn adalah Kerajaan yang dibentuk atas dasar SUKA RELA.... iaitu bekerja TANPA IMBUHAN seperti GAJI.... ELAUN dan APA SAJA yang berbentuk PENDAPATAN.... Kah....! Kah....! Kah....!

Apa macam Ahmad Maslan.... SEDAP tak bunyi ayat yang gua ucapkan bagi pihak lu.... tak ada SELINDUNG-SELINDUNG punya beb.... itu adalah apa yang sebenarnya TERSIRAT dalam KEPALA OTAK lu tu kan.... dan rasanya gua pun TAK SALAH bila mengeluarkan ayat seperti diatas kerana lu sendiri tak sanggup untuk keluarkan dari MULUT LONGKANG lu kan kan kan kan.... tak apa gua pun FAHAM yang lu tak sanggup untuk berkata sedemikian kerana lu cuba CONTROL BODOH dan tak mahu dilihat seperti MUKA TAK MALU TAMPAL KULIT BABI 14 kan ke begitu Ahmad Maslan.... Kah....! Kah....! Kah....!
Itu sebabnya kalau lu orang lihat dengan MATA KEPALA lu orang.... lu orang akan nampak betapa WASSATIYAH dan MAQASID SYARIAHnya cara Pentadbiran yang dilakukan oleh Pemimpin Umno selama ini beb.... bagi GERAN buat FILEM tapi FILEM BERTARAF SAMPAH.... orang lain buat FILEM UNTUNG tapi MANGKUK AYUN ni buat FILEM RUGI.... tajuk Filem pulak tu boleh bertukar dari TANDA PUTERA menjadi TANDA TANYA kenapa TAK UNTUNG.... macam mana NAK UNTUNG kalau buat FILEM bukan dengan DUIT MAK BAPAK dia orang tapi dengan DUIT RAKYAT.... Kah....! Kah....! Kah....!
Semua yang dibuat semuanya TAK UNTUNG.... ada kilang Kereta kilang Kereta RUGI walaupun sudah BERPULUH TAHUN BUAT KERETA.... bela LEMBU kat KONDOMINIUM.... MAJU IKAN dan MAJU TERNAK entah APA CERITA.... lepas tu SIBUK kata CINA yang naikkan HARGA AYAM dan BARANG MAKANAN.... kalau lu orang PANDAI dan TAK BODOH cubalah ATASI masalah tersebut beb.... jangan hanya cakap Peniaga Cina saja SESUKA HATI naikkan HARGA BARANGAN.... kalau semasa menjadi Kerajaan pun TAK BOLEH nak selesaikan MASALAH RAKYAT.... jawabnya kalau tak menjadi Kerajaan lagilah TAK BOLEH beb.... yang boleh hanyalah MENIPU dan membuat FITNAH.... Kah....! Kah....! Kah....!
Hemmmmm..... kalau dikatakan bodoh bin bahlul nanti katalah.... tak berbudi bahasalah.... tak bersopan santunlah.... tak hormat pemimpin melayulah.... nak jatuhkan kerajaan melayu islamlah dan entah apa lagilah yang bla.... bla.... bla.... bla.... tapi setiap kali keluar saja dari mulut longkang pemimpin umno mesti boleh buat rakyat yang mahu berfikir termuntah-muntah beb.... uweeekkkk.... tuihhhhhhhh.... Kah....! Kah....! Kah....! A B U.
 
Sumber Berita Dari Blog Mat Indera Sipejuang

No comments:

Post a Comment