Lelaki Mengamuk Rampas Bendera Sang Saka Malaya Ketika A.Samad Said Berucap


Photo: Saturday, 31 August 2013.

Lelaki Botak Ini Bodoh Nak Mampus..

Lelaki Mengamuk Rampas Bendera Sang Saka Malaya Ketika A.Samad Said Berucap.

Kelakar betul. Nak mengamuk atas benda remeh temeh. Itupun berlaku atas sebab ham. Jangan negatif sangat pada orang yang bawa bendera Sang Saka Malaya tue beb. Mereka bawa dan kibarkan bendera tue atas nama nasionalisme. Mengenangkan pejuang2 tokoh kemerdekaan parti politik gabungan haluan kiri. Bukan mengenangkan PKMM je. Jangan salah sangka.

Bendera Sang Saka Malaya juga di anggap sebagai bendera rakyat dengan sedikit ubahsuai.


Bendera ini pernah diperkenalkan sebagai bendera rakyat ketika parti politik gabungan haluan kiri percaya bahawa mereka sedang menghampiri jalan untuk mendapatkan kemerdekaan di negara itu suatu ketika dulu.

Bahkan diterima oleh rata2 rakyat di Tanah Melayu ketika itu sebelum Jalur Gemilang diperkenalkan oleh kerajaan selepas pertandingan mengenai bendera dilakukan oleh kerajaan. Maksudnya, mungkin ketika itu, semua nya telah bersetuju secara majoriti memperakui Jalur Gemilang. Jika pernah berlaku bantahan, maaf tak pula aku tahu. Tetapi itu tak bermaksud bendera Sang Saka Malaya itu jika dikibarkan sekali dengan Jalur Gemilang di anggap sebagai mencemar kedaulatan Jalur Gemilang. Rilex sudah la.

Hanya nak mengenang kembali tokoh2 pejuang haluan kiri. Bukan nak cetuskan provokasi. Nasib baik tiada mana2 pihak dari pembangkang yang membalas semula provokasi murahan dari lelaki berbaju biru tue. Kalau tak, habislah satu media Malaysia canang aktivis2 PRO RAKYAT ganas nak mampos. Ko menjerit la sorang2. Orang dok perhatikan je gelagat ko. Mungkin depa pun dok terfikir2. Ini orang ke monkey?

Nak marah kang, kalau monkey, reti ke dia faham?

KAH KAH KAH

Pengecut? Ada terbaca di youtube, mereka kata pejuang rakyat pengecut sebab tak balas balik tindakan lelaki tersebut. BTW, untuk benda2 gini kalau jadi pengecut pun takde masalah. Pengecut takmo balas provokasi memang tindakan yang bijak dan bernas. Orang bodoh balas provokasi. Orang bijak tak balas provokasi. Jadi pengecut sebab tak terikut2 untuk menjadi orang bodoh ialah satu tindakan yang betul. Keganasan bukan stail aktivis2 rakyat. Sorry.

KAH KAH KAH

- amenoworld

 
Posted by Jeebond BLMLelaki Botak Ini Bodoh Nak Mampus....
 
Kelakar betul. Nak mengamuk atas benda remeh temeh. Itupun berlaku atas sebab hampes. Jangan negatif sangat pada orang yang bawa bendera Sang Saka Malaya tue beb. 
 
Mereka bawa dan kibarkan bendera tue atas nama nasionalisme. Mengenangkan pejuang-pejuang tokoh kemerdekaan parti politik gabungan haluan kiri. Bukan mengenangkan PKMM je. Jangan salah sangka.

Bendera Sang Saka Malaya juga di anggap sebagai bendera rakyat dengan sedikit ubahsuai.

Bendera ini pernah diperkenalkan sebagai bendera rakyat ketika parti politik gabungan haluan kiri percaya bahawa mereka sedang menghampiri jalan untuk mendapatkan kemerdekaan di negara itu suatu ketika dulu.

Bahkan diterima oleh rata-rata rakyat di Tanah Melayu ketika itu sebelum Jalur Gemilang diperkenalkan oleh kerajaan selepas pertandingan mengenai bendera dilakukan oleh kerajaan. 
 
Maksudnya, mungkin ketika itu, semuanya telah bersetuju secara majoriti memperakui Jalur Gemilang. Jika pernah berlaku bantahan, maaf tak pula aku tahu. 
 
Tetapi itu tak bermaksud bendera Sang Saka Malaya itu jika dikibarkan sekali dengan Jalur Gemilang di anggap sebagai mencemar kedaulatan Jalur Gemilang. Rilex sudah la....

Hanya nak mengenang kembali tokoh-tokoh pejuang haluan kiri. Bukan nak cetuskan provokasi. 
 
Nasib baik tiada mana-mana pihak dari pembangkang yang membalas semula provokasi murahan dari lelaki berbaju biru tue. Kalau tak, habislah satu media Malaysia canang aktivis-aktivis PRO RAKYAT ganas nak mampos. 
 
Ko menjerit la sorang-sorang. Orang dok perhatikan je gelagat ko. Mungkin depa pun dok terfikir-fikir. Ini orang ke monkey?

Nak marah kang, kalau monkey, reti ke dia faham?

KAH....! KAH....! KAH....!

Pengecut? Ada terbaca di youtube, mereka kata pejuang rakyat pengecut sebab tak balas balik tindakan lelaki tersebut. BTW, untuk benda-benda gini kalau jadi pengecut pun takde masalah. 
 
Pengecut takmo balas provokasi memang tindakan yang bijak dan bernas. Orang bodoh balas provokasi. Orang bijak tak balas provokasi. Jadi pengecut sebab tak terikut-ikut untuk menjadi orang bodoh ialah satu tindakan yang betul. Keganasan bukan stail aktivis-aktivis rakyat. Sorry....

KAH....! KAH....! KAH....!


- amenoworld

GAMBAR HIASAN.

Posted by Jeebond BLM
 
Sumber Berita Dari Blog Zakri Ali

No comments:

Post a Comment