Kesian Raja Nong Chik, Tiada Siapa Sudi Datang Rumah TerbukaDulu semasa menjawat jawatan sebagai Menteri Wilayah Persekutuan ikut pintu belakang bukan main lagi Dato, Raja Nong Chik diberikan sambutan dan penghormatan oleh ahli-ahli dan penyokong UMNO Lembah Pantai.

Kini bila dah hilang kesemuanya setelah tumbang ditangan YB Nurul Izzah Anwar pada PRU 13 lalu, kini beliau diberikan sambutan dan penghormatan secara suam-suam kuku dan alah kadar saja.

Ini dapat dilihat semasa suatu Rumah Terbuka Aidil Fitri yang dianjurkan salah satu cawangan UMNO Bahagian Lembah Pantai dan diri beliau sebagai tetamu kehormat.... sambutan diberikan cukuplah menyedihkan sekali.... sunyi sepi, hambar dan lengang tanpa sambutan seperti diharapkan.

Perayaan pun tidak disambut dalam dewan sebaliknya dilakukan dibawah lebuhraya.... Malang sungguh apabila pemimpin UMNO sudah tidak berkuasa.

Itulah dia budaya dan cara hidup yang menjadi amalan UMNO.... Semasa berkuasa dijulang dan dipuja melangit.... ketika menjadi rakyat biasa langsung tidak dipandang sebelah mata.

Sumber Berita Dari Bloglist Malaysia

No comments:

Post a Comment