KUALA SENTUL YANG TERPINGIR

Pahang yang kaya dengan hasil buminya tetapi rakyat masih ada lagi yang tidak menikmati arus pembangunan.

Pahang kaya dengan hasil balaknya, hasil bawah tanahnya emas dan besi, mega kilangnya yang ada di Gebeng tetapi masaalah untuk rakyat terutama air masih gagal dilaksanakan....

Untuk kali ini cara yang terbaik 5 tahun sekali kita cuba beri mandat pada PAKATAN RAKYAT untuk mentadbir.... 5 tahun tidak lama.... tidak puas hati kita ubah lagi....

Penerokaan rezab hutan kawasan tadahan air amat berleluasa seperti tidak dikawal....
Masalah gangguan bekalan air telah berlarutan selama lebih 40 tahun terutamanya pada waktu-waktu musim perayaan. Penswastaan PAIP tidak memberi apa-apa penambahbaikan. Penggunaan tangki statik jalan penyelesaiannya............. sampai bila....?
Masalah kebocoran paip seperti tidak diambil perhatian. 
Pembaziran jadi tidak terkawal, rakyat tanggung penderitaan.

Masalah kemiskinan rakyat di kampung-kampung tradisional tidak dipedulikan. Rakyat menumpang hidup di tanah-tanah rezab kerajaan berpuluh tahun.
Kerosakan jalan disepanjang jalan dari Simpang Tajau 
ke Bandar Pusat tidak diberi perhatian sekian lamanya. 
Jalan-jalan yang berlopak, beralun dan struktur lemah dibiarkan menanti mangsa.

Gambar atas dan bawah....
 Kegagalan menyediakan tapak rumah menyebabkan generasi ke 2 tiada pilihan membina rumah dikawasan ladang dan tanah rezab.

Masalah tempat pelupusan sampah tidak lestari dan menjejaskan kualiti hidup rakyat lebih-lebih lagi di kawasan penempatan berkelompok yang padat penduduknya seperti di kawasan Felda.No comments:

Post a Comment