M.NASIR HANGPA NAK BOH KAT MANA?

Pemuda Gombak rakam semula lagu CinaGOMBAK: Selepas kejayaan lagu PAS Untuk Semua dan Semarak Hijau, Dewan Pemuda PAS Gombak (DPPG) melalui Lajnah Perpaduan Nasional mengorak langkah merakam kembali lagu berbahasa Cina yang bertajuk Bulan Mewakili Hatiku atau dalam bahasa Cina berjudul Yue Liang Dai Biao Wo De Xin.

Lagu yang pernah dipopularkan oleh Teresa Teng, dirakam oleh dinyanyikan semula oleh Ustaz Muhammad Ibrahim yang dikenali Ustaz Mad Cina.

Menurut Pengerusi Lajnah Perpaduan Nasional DPPG, Ahmad Abdullah Sanek, yang juga, lagu itu dirakam untuk mendekatkan orang berbangsa Tionghua dengan PAS sebagai parti Islam yang ditakut-takutkan oleh pihak pemerintah.

Lagu itu dirakam dengan kerjasama Lajnah Perpaduan Nasional PAS Kawasan Gombak yang dipengerusikan oleh Ustaz Mad sendiri.

Ketua Pemuda PAS Gombak, Ustaz Syarhan Humaizi Abd Halim pula berkata, pihaknya berbangga kerana mempunyai pemimpin yang boleh menyanyikan lagu Cina.

"Kita berbangga di Gombak kerana kita ada seorang yang berbangsa Melayu dan beragama Islam, malah dia seorang Ustaz Mad yang dikenali dan berparti PAS boleh menyanyikan lagu Cina yang begitu popular di kalangan masyarakat Cina khususnya.

“Lagu ini juga begitu sinonim dengan PAS kerana ia mempunyai makna Bulan Mewakili Hatiku yang begitu dengan dengan ahli-ahli PAS,” katanya.

Kesemua video lagu Pemuda PAS Gombak itu dimuatkan di Youtube melalui saluran rasmi DPPG'tv di  www.youtube.com/user/dppgtv atau boleh terus ke http://pemudagombak.com/v1/pemuda-gombak-rakam-lagu-cina.

No comments:

Post a Comment